Grădiniță cu program prelungit și program normal (3-5 ani)
Începând de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a (6-12 ani)
Incepând de la clasa a V-a până la clasa a VIII-a (11-16 ani)
Incepând de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a (16-19 ani)
Liceul Teoretic „Ion Neculce”, Iași, își propune să ofere, în egală măsură, tuturor beneficiarilor, atât direcți, cât și indirecți, un proces educativ bazat pe:
- Stabilitate;
- Dezvoltarea inteligențelor multiple;
- Promovarea și susținerea bunăstării elevilor și a familiilor acestora și ecoul acesteia în comunitate;
- Reformarea programei de învăţământ şi a politicilor de evaluare pentru a reflecta noile practici şi metodele individualizate de educaţie;
- Transformarea practicilor pedagogice;
- Dezvoltarea strategiilor inovatoare de suport în educaţie;
- Integrarea abilităţilor socio-emoţionale în designul educaţional;
- Individualizarea furnizării de instrucţiuni;
Creşterea implicării părinţilor în procesul de educaţie.
Prin oferirea posibilității de a continua studiile liceale în cadrul aceleiași școli, se creează un mediu educațional coerent și susținut, care încurajează succesul elevilor și contribuie la creșterea calității și relevanței educației oferite.
Promovăm respectul reciproc, toleranța și înțelegerea între elevi, profesori și personal, implicare în programe sociale, voluntariat, dezvoltăm empatia și responsabilitatea față de cei din jur.
Pentru a crea un liceu care să formeze absolvenți ancorati în realitatea zilelor noastre, vom implementa un curriculum și o abordare educațională care să răspundă nevoilor și provocărilor contemporane. Prin implementarea acestor elemente, liceul poate deveni un mediu educațional dinamic și relevant, capabil să pregătească elevii pentru provocările și oportunitățile secolului 21.
Liceul Teoretic „Ion Neculce” Iași coordonează un nou proiect de anvergura, SCHOOL RESET, un program pilot inovator care urmărește modernizarea guvernanței și managementului școlar, îmbunătățirea practicilor de predare-învățare și consolidarea echipelor educaționale. Cu o finanțare de peste 1,15 milioane lei, proiectul reunește cinci unități de învățământ din județele Iași și Neamț: Liceul Teoretic „Ion Neculce” Iași (lider de parteneriat), Școala Gimnazială „Alecu Russo” Iași, Școala Gimnazială „Elena Cuza” Iași, Școala Profesională Focuri și Școala Gimnazială „Gheorghe Savinescu” Crăcăoani, Neamț.
Proiectul beneficiază de sprijinul unor ONG-uri și organizații din mediul academic și de business, care contribuie prin expertiză și resurse educaționale la implementarea activităților. Inițiativa se bazează pe patru direcții strategice: o guvernanță extinsă, care presupune implicarea comunității locale, mediului universitar și de afaceri în dezvoltarea școlii; învățarea profesională, prin formare continuă, mentorat și coaching pentru profesori; dezvoltarea echipelor eficiente, care să colaboreze activ în procesul educațional; și învățarea centrată pe elev, prin noi metode didactice ce stimulează progresul educațional.
Prin aceste inițiative, 100-125 de cadre didactice vor adopta strategii moderne de predare, iar 1200-1500 de elevi din ciclurile primar și gimnazial își vor îmbunătăți competențele de literație și învățare. SCHOOL RESET își propune să transforme școlile partenere în spații de creștere și inovare, promovând un model educațional sustenabil, adaptat nevoilor actuale.
Proiectul a prins contur în urma analizei nevoilor comune identificate de cele cinci instituții partenere, dar și a dorinței de inovare și îmbunătățire continua a școlilor. Proiectul este fundamenmetat pe patru piloni fundamentali, după cum urmează:
Obiectivele proiectului urmăresc:
Pentru o implementare optima a activităților, școlile vor colabora cu specialiști și profesioniști recunoscuți din societatea civilă, mediul de business și cel academic.
Proiectul SCHOOL RESET propune un model nou de guvernanță și management al școlii care să conducă la consolidarea echipelor pedagogice din școli prin învățare profesională, mentorat și coaching, dar și la diversificarea practicilor educaționale care vor determina îmbunătățirea competențelor de literație funcțională și a progresului în învățare la elevi.
Cadre didactice din școlile partenere vor participa la programe de învățare, dar și la activități de formare în context european. De asemenea, în proiect vor avea loc ateliere de literație și activități specifice dezvoltării și consolidării competențelor de literație pentru elevii de la învățământul primar și gimnazial.
Proiectul SCHOOL RESET reprezintă un pas important în transformarea educației și îmbunătățirea calității actului educațional!
Rămâneți alături de noi pentru a descoperi progresul și impactul acestui demers educațional!