Grădiniță cu program prelungit și program normal (3-5 ani)
Începând de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a (6-12 ani)
Incepând de la clasa a V-a până la clasa a VIII-a (11-16 ani)
Incepând de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a (16-19 ani)
Liceul Teoretic „Ion Neculce”, Iași, își propune să ofere, în egală măsură, tuturor beneficiarilor, atât direcți, cât și indirecți, un proces educativ bazat pe:
- Stabilitate;
- Dezvoltarea inteligențelor multiple;
- Promovarea și susținerea bunăstării elevilor și a familiilor acestora și ecoul acesteia în comunitate;
- Reformarea programei de învăţământ şi a politicilor de evaluare pentru a reflecta noile practici şi metodele individualizate de educaţie;
- Transformarea practicilor pedagogice;
- Dezvoltarea strategiilor inovatoare de suport în educaţie;
- Integrarea abilităţilor socio-emoţionale în designul educaţional;
- Individualizarea furnizării de instrucţiuni;
Creşterea implicării părinţilor în procesul de educaţie.
Prin oferirea posibilității de a continua studiile liceale în cadrul aceleiași școli, se creează un mediu educațional coerent și susținut, care încurajează succesul elevilor și contribuie la creșterea calității și relevanței educației oferite.
Promovăm respectul reciproc, toleranța și înțelegerea între elevi, profesori și personal, implicare în programe sociale, voluntariat, dezvoltăm empatia și responsabilitatea față de cei din jur.
Pentru a crea un liceu care să formeze absolvenți ancorati în realitatea zilelor noastre, vom implementa un curriculum și o abordare educațională care să răspundă nevoilor și provocărilor contemporane. Prin implementarea acestor elemente, liceul poate deveni un mediu educațional dinamic și relevant, capabil să pregătească elevii pentru provocările și oportunitățile secolului 21.
(MATE)
Informatii complete: https://mate.edu.ro/
Părăsirea Timpurie a Școlii (PTȘ) este un fenomen complex declanșat de un ansamblu de cauze asociate cu diverși factori de risc, de la contexte individuale și familiale și medii socio-economice, până la factori culturali și sociali.
Ministerul Educației din România consideră reducerea părăsirii timpurii a școlii drept cea mai importantă prioritate la nivel de politici, care necesită o aprofundare la nivelul programelor și completare cu politici adecvate, pentru a combate PTȘ prin măsuri preventive mai eficiente și mecanisme care să vizeze elevii în situație de risc.
Instituirea unui Mecanism de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) pentru reducerea PTȘ este una dintre principalele măsuri prevăzute în Strategia Națională de Reducere a PTȘ.